Comuna Mănăstirea Cașin – Jud. Bacău

Sfântul Simeon Noul Teolog sărbătorit la parohia Mănăstirea Cașin II

O zi cu totul deosebită a fost luni, 12 martie 2018 pentru comunitatea creștină a Parohiei “Mănăstirea Cașin II”, unde a fost sărbătorit hramul frumoasei Biserici ocrotită de “Sfântul Simeon Noul Teolog”, păstorită de părintele Protoiereu Ioan Bârgăuanu – singura biserică de mir din țară cu acest hram.

Cu acest prilej s-a săvârșit Sfânta Liturghie a Sfântului Grigorie Dialogul și Taina Sfântului Maslu de un numeros sobor de preoți. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, creștinii ce au participat la această sărbătoare s-au putut închina Sfintelor Moaște ale Sfintei Mari Mucenițe Varvara, aduse din Biserica pe care o ocrotește, din Mina Salina Târgu Ocna.
Tot în acest context s-a săvârșit și o slujbă de pomenire pentru eroii neamului, făuritorii Marii Uniri, fiind pomeniți în rugăciune și Arhimandriții Arsenie și Antonie, de curând mutați la Domnul.


Despre Sfântul Simeon Noul Teolog prăznuit astăzi, le-a vorbit credincioșilor Prof. Univ. Dr. Mihai Dan Chițoiu de la Facultatea de Filosofie din cadrul Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași. De asemenea, părintele Petru Roncea, a ținut un cuvânt de învățătură spre folosul duhovnicesc al celor prezenți.
Toate darurile și jertfa credincioșilor adusă în cadrul Tainei Sfântului Maslu au fost trimise la Așezământul Social-Filantropic “Sfântul Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”.


De aici, odoarele Sfintei Mari Mucenițe Varvara și-au continuat pelerinajul prin părțile Oneștiului, la Spitalul Municipal „Sfântul Ierarh Dr. Luca”, unde preoții i-au închinat și binecuvântat pe bolnavii de la secția de îngrijiri paliative.
Sfintele Moaște au fost oferite spre închinare bolnavilor și în Capela „Sfântul Pantelimon” a spitalului unde, începând cu ora 18:00, a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu pentru vindecarea trupească și sufletească a celor de aici.